U subotu, 9. studenoga 2019. Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske organizira "Dane kruha i plodova prirode bez glutena 2019" u sklopu projekta "Upoznaj i prepoznaj celijakiju" koji sufinancira Općina Strahoninec, od 10 do 16 sati u Centru za društvene, kulturne i javne potrebe Općine Strahoninec.
Prva misao osobe koja mora provoditi bezglutensku prehranu je, kako ću bez kruha? Posebno kad se kruh i fina peciva spominju na sve strane za vrijeme Dana kruha i zahvalnosti. Da bi bezglutencima olakšali pripremu bezglutenskog kruha, peciva i drugih delicija bez glutena te im prikazali namirnice koje prirodno ne sadrže gluten, Udruga drugu godinu zaredom organizira svoje Dane kruha i plodova prirode bez glutena.
Ove godine pripremili su:
- predstavljanje Bezglutenske kuharice za početnike
- radionica, početak u 10 sati, priprema međimurske gibanice
- predstavljanje novog brašna bez glutena, priprema kruha
- degustacija Probio kaša
- degustacija tjestenina s raznim dodacima, salate
- priprema međimurskog sendviča s mesom iz tiblice
- domaći proizvodi (džemovi, ajvar, zimnice, ulja..)
- degustacije bezglutenskih delicija